Torta sobášneho dňa prezrádza príbeh lásky

Svadobným trendom aj sladká čipka

Svadba je mimoriadnou udalosťou – na  celý život. Žiaden človek nepozná krajšiu atmosféru, aká vládne svadobnému obradu. Cesta dvoch splynie do cesty spoločnej. Veď predsa vo dvojici sa kráča ľahšie. Svadobná torta –  krásna a dominantná zároveň –  stáva sa kráľovnou svadobnej hostiny.

Nemusí byť nádherná len vypracovaním, ale môže odrážať osobitý štýl nevesty a ženícha. Dokáže vyrozprávať jedinečný príbeh ich lásky, napríklad zoznámenie na horskej chate, nežnú lásku reprezentovanú jemnou čipkou či vášnivosť symbolizovanú sladkým srdcom.

Jaroslava GalovičováTieto i ďalšie tipy a inšpirácie svadobných tort nájdete v každom čísle časopisu Torty od mamy. V úzkej spolupráci so skúsenými cukrárkami ho pripravujeme už štvrtý rok. Každé tri mesiace prinášame čitateľom inšpirácie, rady i návody. Na tridsiatich šiestich stranách okrem odborných článkov ponúkame pohľad na svetové trendy, rozhovory či zaujímavosti. A tiež radosť a sladkú chuť do života slovenských rodín. Veď sladká vášeň odomyká srdcia.

A aké sú teda trendy v svadobných tortách?

Pri zdobení týchto sladkých krásavíc prevláda klasický dizajn – biela či krémová farba, biela na bielej, jemné svadobné volániky, prechod farieb (od tmavých k svetlým a opačne), torty s veľkou kaskádou kvetov, jemné pastelové farby… V súčasnosti obľúbené sú aj čipky a to rôznych vzorov a veľkostí. Tiež ručne maľované torty, vtáčie motívy, či luxusné zdobenie ako štras, brošne, spony… Jedinečný punc svadobnej torte vieme dať aj niekoľkými kontrastnými náplňami v jednom korpuse.

Ak chcete svadbu ozvláštniť, vyskúšajte svadobné muffiny, cupcakes, cookies, cake pops či naše tradičné slovenské medovníčky.

Inšpirujte sa svadobnými tortami v zimnom čísle časopisu Torty od mamy. O inšpirácie sa s vami podelili skúsené cukrárky Zuzana Koštialová, Jaroslava Galovičová a Mirka Reguliová.

Lucia Kocurová, manažérka časopisu Torty od mamy

Zuzana Košťialová

 

 

K tomuto článku zatiaľ nie sú nijaké komentáre.

Zanechajte komentár

Musíte byť prihlásený(á) aby ste mohli vkladať komentáre.